Ortaokul Öğrencilerinin Medya Okuryazarlık Düzeylerinin Değerlendirilmesi (Uluslararası Uygulamalı Ekonomi ve Finans Çalışmaları Dergisi, 2023)
Medya okuryazarlığı, medya tarafından iletilen mesajların anlaşılmasını ve eleştirel bir bakışla iletilerin niteliğinin ve niçin iletildiğinin anlaşılmasını sağlamaktadır. Bu amaçla, medya okuryazarlığı dersi çocukların ve gençlerin medya ve medyanın etkileri konularında bilinçlenmelerini sağlamak için büyük önem taşımaktadır. Bu çalışmanın amacı, İstanbul’da eğitim alan 600 ortaokul öğrencilerine yönelik olarak medya okuryazarlık düzeylerinin belirlenmesi ve demografik özelliklere göre istatistiksel farklılıkların ortaya konulmasıdır. Kolmogorov-Simirnov ve Shapiro-Wilk normallik testleri sonucunda normal dağılım sağlanmadığı için (p
Keywords: ortaokul; medya okuryazarlığı; medya eğitimi; istatistik analiz