Bir Devlet Teşviki Olarak Turquality Programının Firmalar Üzerindeki Etkisi: Sağlık Sektörü Örneği** Bu çalışma, Şule Mutlu tarafından İstanbul Ticaret Üniversitesi Dış Ticaret Enstitüsü Uluslararası Ticaret Anabilim Dalında tamamlanan “Turquality Programının Firmalar Üzerindeki Etksi: Sağlık Sekötürü Örneği ” isimli yüksek lisans tezinden türetilmiştir (Uluslararası Uygulamalı Ekonomi ve Finans Çalışmaları Dergisi, 2021)
Bu çalışmada nitel görüşme yöntemi kullanılarak Türkiye’de devlet destekli marka desteği Turquality programının, sağlık sektörü örneğinde firmaların finansal performans, imaj ve tanınırlıkları üzerindeki etkisi analiz edilmiştir. Çalışma sonucunda Turquality® programının, işletmelerin uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırması, markalaşma ve bilinirliklerini olumlu etkilediği tespit edilmiştir. Bununla birlikte süreçlerin uzaması, programdan yararlanan firma ve sektör sayısı dikkate alındığında, programda bazı güncelleştirmelerin yapılmasının yararlı olacağı değerlendirilmiştir.
Keywords: Devlet teşvikleri; marka yönetimi; Turquality; sağlık sektörü