Deri Giyim Sanayi İşletmelerinde Üretim Planlaması Üzerine Karabük İlinde Bir Araştırma (Uluslararası Uygulamalı Ekonomi ve Finans Çalışmaları Dergisi, 2021)
Üretim sürecinde sınırlı kaynakların en etkin şekilde değerlendirilmesi karlılığın, dolayısıyla işletmenin değerinin artmasını sağlayacaktır. Üretim sürecinde sınırlı olan kaynakların en etkin şekilde kullanılmasını sağlayacak araçlardan birisi iyi yapılan üretim planlamasıdır. Bu çalışma, Karabük’te faaliyet gösteren deri giyim işletmelerinde yapılmış olup veriler işletmelerin usta, ustabaşı ve departman sorumlularıyla görüşme yapılarak elde edilmiştir. Çalışmada literatür taraması yapılmış, Karabük’te faaliyet gösteren iki farklı deri giyim işletmesindeki üretim, hammadde ve malzeme, kalite kontrol, işgücü, finansal planlama faaliyetlerinin uygulama seviyelerinin belirlenmesi için 25 adet soru hazırlanmış, bu sorulara cevap aranmıştır. İşletmelerde görüşme yapılarak elde edilen verilerin analizi, yorumlanması ve öneriler ortaya koyulmuştur.
Keywords: Üretim planlaması; dericilik; deri sanayi