Ekonomik Büyüme, Cari Açık ve Savunma Harcamaları Arasındaki İlişkinin Seçili Ülkeler Açısından Analizi (Uluslararası Uygulamalı Ekonomi ve Finans Çalışmaları Dergisi, 2024)
Kalkınma için savunmanın güçlü olması önemlidir. Bu bakımdan bir ülkenin savunma harcamasına ayıracağı miktar ekonomik güç ile doğru orantılı olmaktadır. Ancak savunma harcamalarına yapmış olduğu harcamaların ekonomi üzerindeki etkisi tartışma konusudur. Çalışmada; savunma harcamaları, cari açık ve ekonomik büyümenin kavramsal çerçevesi ve konu ile ilgili literatür incelemesine yer verilecek, ardından ABD, Çin, Hindistan, Japonya, İsrail ve Türkiye’nin 2000-2020 yılları arasındaki savunma harcamalarının, ekonomik büyüme ve cari açık üzerinde etkisi konusunda panel veri analizi yapılacaktır.