T.C. Sayıştay Başkanlığı Dış Denetim Raporlarına Göre Üniversitelerde İç Denetim Birimi Varlığının İncelenmesi (Uluslararası Uygulamalı Ekonomi ve Finans Çalışmaları Dergisi, 2022)
Üniversitelerde iç denetim birimi varlığının incelenmesini amaçlayan bu çalışma Sayıştay Başkanlığının üniversiteler için yayınladığı dış denetim raporlarından faydalanarak hazırlanmıştır. Çalışmanın analiz yöntemi olarak betimsel içerik analizi kullanılmış ve araştırmanın sorularına cevaplar bulunmaya çalışılmıştır. Analiz sonucunda elde edilen bulgular literatüre ve raporlara dayanarak yorumlanmıştır. Araştırmanın sonunda ise bulgulardan elde edilen genel sonuç yer almaktadır.