Muhasebe Meslek Mensuplarının Yaşadığı Sorunlar ve Çözüm Önerileri: Zonguldak-Bartın-Karabük Örneği (Uluslararası Uygulamalı Ekonomi ve Finans Çalışmaları Dergisi, 2021)
Muhasebe mesleği her geçen gün artan ihtiyaçlara bağlı olarak ortaya çıkan yeni sektörler ve ürün yelpazesi, teknoloji, iş sahası gibi nedenler ile meslekte sürekli ve hızlı değişimi zorunlu kılmıştır. Meslek mensupları için geleneksel muhasebenin yanında zaman içerisinde küresel ölçekte düşünebilen, değişime ve gelişime açık, mesleki becerilere sahip olabilme özellikleri de zorunlu hale gelmiştir. Meslek mensuplarının, ilişkili oldukları işletmelere, bilgi kullanıcılarına ve en önemlisi devlete karşı ciddi sorumlulukları vardır. Muhasebe meslek mensuplarının sorumluluklarının önemi nedeniyle meslek alanlarında karşılaştıkları sorunlara çözüm bulunmaya çalışılmaktadır. Hazırlanan çalışmada bu çözüm arayışlarından biridir. Çalışmanın amacı, Zonguldak - Bartın - Karabük illerinde faaliyet gösteren muhasebe meslek mensuplarının sorunları ve çözüm önerilerini belirlemektir. Bu amaçla söz konusu çalışmada yarı yapılandırılmış mülakat tekniği uygulanmış, sorunlara ilişkin sorulara cevaplar aranmış ve elde edilen bulgular yorumlanarak değerlendirilmiştir.