Risk Odaklı Vergi Denetim Yaklaşımı (Uluslararası Uygulamalı Ekonomi ve Finans Çalışmaları Dergisi, 2021)
İleri teknolojilerin yardımıyla gerçekleştirilen dijital dönüşüm ile vergi sisteminde risk odaklı denetim yaklaşımı giderek daha fazla kullanılan bir yöntem haline gelmiştir.Yeni yöntem ve uygulamaları etkin bir şekilde değerlendirerek araştırmacı, eğitici, düzeltici, çözüm önerici, iyileştirici, engelleyici, önleyici ve caydırıcı şekilde kurgulanan bir vergi denetim mekanizmasının dijital teknolojilerin sunduğu avantajları da kullanarak yeteneklerini daha da geliştirebileceği, güçleneceği ve böylece vergi sistemine önemli katkılarının olabileceği düşünülmektedir. Bu çalışmada risk odaklı denetim yaklaşımı Türk vergi denetim sistemi ve seçilmiş ülke örnekleri ile değerlendirilmiştir. Denetim mekanizması alanında yapılan değişikliklerin geldiği noktalar tespit edilerek risk odaklı denetim yaklaşımında yöntem ve uygulamalara dair zorlukların, fırsatların ve avantajların değerlendirilmesi ihtiyacı bulunmaktadır.