Kayıt Dışı Ekonominin Ekonomik Etkileri (Uluslararası Uygulamalı Ekonomi ve Finans Çalışmaları Dergisi, 2019)
Kayıt dışı ekonomi, devletten gizlenen, kanuni belgelerle belgelendirilmeyen, resmi olarak kayıt altına alınmadığı için ölçüm yöntemleri ile tam olarak belirlenemeyen, milli gelir hesaplarına dâhil edilemeyen, yasal veya yasadışı gelir sağlayıcı ekonomik faaliyetler şeklinde tanımlanmaktadır. Kayıt dışı ekonomi hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ekonomiler için ortak bir sorun oluşturmaktadır. Kayıtdışı faaliyetlerin zamanla artması ile birlikte kayıtdışı ekonominin ekonomik ve sosyal etkilernin tespit edilmesi önem kazanmıştır. Bu çalışmada kayıt dışı ekonominin etkileri araştırılmış ve kayıtdışı ekonominin ekonomik büyüme, vergiler, gelir dağılımı, yolsuzluk üzerindeki etkili olduğu belirlenmiştir.