Küresel Finansal Krizde Finansal Küreselleşmenin Rolü (Uluslararası Uygulamalı Ekonomi ve Finans Çalışmaları Dergisi, 2017)
Ülkelerdeki ekonomik büyüme ve gelir artışı nüfus grupları arasında eşit oranda paylaşılmamaktadır. Gelir dağılımından düşük pay alanların oranındaki artış, ülkenin gelişme sürecinde sağlık, eğitim, beslenme ve barınma gibi temel hizmetlerden yararlananları ve buna bağlı ülke gelişimini olumsuz etkilemektedir. Bu çalışmada, TÜİK tarafından hazırlanan “Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırmaları” verileri kullanılarak yıllar içinde Türkiye’de gelir dağılımı karşılaştırmalı analizi yapılmıştır. 1960’lı yıllardan başlayan istatistiki gelir dağılımı verileri, gelir eşitsizliğinde bir iyileşmeyi gösterse bile, en yüksek ve en düşük gelir grupları arasındaki büyük uçurum devam etmektedir. Bu durum gelir eşitsizliğini gidermeye yönelik sosyal politikaların yetersizliğini de göstermektedir. Araştırmada kullanılan veri setinin kapsadığı dönemin içinde kalan 2008 Global krizinin bu eşitsizlik üzerindeki etkisi de gözlenmektedir.