(untitled) (Uluslararası Uygulamalı Ekonomi ve Finans Çalışmaları Dergisi, 2022)
Dijital teknolojiler günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Dijitalleşme alanında büyük değişimlerin yaşandığı sektörlerden biri sağlıktır. Küresel rekabet ortamında teknolojinin ihtiyaçları farklılaştırdığı ve bütün sektörleri dönüştürdüğü günümüzde, sağlık sektöründe dijital dönüşüm kritik önem taşımaktadır. Bu durum sağlık alanına yapılan yatırımları etkilemektedir. Bu çalışmanın amacı sağlık alanında finansal yatırım yapan yatırımcıların ve yöneticilerin dikkate aldıkları endekslerden biri olan Morgan Stanley Capital International, All Country World Index, Investable Market Index (MSCI ACWI IMI) Tematik Dijital Sağlık Endeksinin net getirisi, yıllık performansı ve sektör ağırlıkları hakkında genel bir değerlendirme yapmaktır. Endeksler, sağlık sektöründe faaliyet gösteren işletme yöneticilerine karar verme açısından yol gösterebilir ve bu alana yatırım yapmak isteyen yatırımcılara ışık tutabilir.