(untitled) (Aintelia Science Notes, 2023)
Bu çalışmada, arazi için kullanılan traktör lastiğinin Görsel Ortamlarda sonlu eleman analizi (FEA) tekniği kullanılarak modellenmiş ve oluşturulan bu modelin ANSYS yazılımı kullanılarak lastik ömrü tahmin edilmeye çalışılmıştır. Lastik malzemesi olarak, elastikiyeti yüksek olan bir malzeme olan aynı zamanda mekaniğe ve lastiklerde kullanılan kauçuğun davranışına uygun davranışlar sergilemesi nedenleriyle Mooney-Rivlin seçilmiştir. Tekerlek modeli Solid186 elemanlarından oluşacak şekilde katı olarak modellenmiştir.