(untitled) (Aintelia Science Notes, 2022)
Biyometrik tanıma sistemleri, bir bireyi vücudunun benzersiz özelliklerine göre tanıyan bir teknoloji sunar. Bu teknoloji, bir kişinin fiziksel özelliklerini analiz ederek ve veri tabanında depolanan ana bilgisayar verileriyle eşleşip eşleşmediğini belirleyerek ana bilgisayarın kimliğini doğrulamaktadır. Örneğin, kimlik doğrulama sistemleri, parmak izi veya iris deseni veya ana bilgisayarın yüz şekli gibi özellikleri analiz eder. Bununla beraber kullanıcının akıllı telefonuna entegre edilmiş bir ivmeölçer kullanılarak yürüyüşü analiz edilerek veya sesin karakteristik frekansı analiz edilerek bir kişinin kimliği doğrulanabilmektedir. Son yıllardaki en umut verici biyometrik teknoloji, elektromiyogram (EMG) sinyalleri gibi kas hareketi sinyalininin kullanılmasıdır. Bu yöntem, EMG sinyallerinin morfolojik özelliklerini analiz ederek gerçek zamanlı kimlik doğrulamayı sağlamaktadır. Böylece bilgisayar korsanlığı gibi durumları önlediği için biyometrik teknoloji alanında önemli bir gelişme potansiyeline sahiptir. Bu literatür özetinde EMG tabanlı biometrik çalışmalar anlatılmıştır.